espa
Είσοδος
Ξέχασα τον κωδικό μου

Δράσεις ψηφιακής προβολής του Αρχαιολογικού Χώρου της Απτέρας - ΕΦΑ Χανίων

Ξεκίνησε η συνεργασία της SPECTRAtech Α.Ε. και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων για την υλοποίηση του υποέργου «Δράσεις ψηφιακής προβολής του Αρχαιολογικού Χώρου της Απτέρας» στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Ψηφιακές δράσεις προβολής του Αρχαιολογικού χώρου της Απτέρας με χρήση τεχνολογιών αιχμής».

Αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης είναι η υλοποίηση ενός έργου που περιλαμβάνει (α) εργασίες για την ψηφιακή επεξεργασία υλικού από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Απτέρας, (β) τη δημιουργία Δικτυακής Πύλης, (γ) την υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών περιήγησης και προβολής με τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, όπως και εκπαιδευτικών εφαρμογών στον αρχαιολογικό χώρο, (δ) την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη λειτουργία τους, (ε) την παραγωγή ψηφιακών ταινιών (βίντεο) και (στ) την αεροφωτογράφιση των μνημείων.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας συνιστά έναν μοναδικό χώρο πολιτισμού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, ο οποίος έχει λάβει ιδιαίτερη προβολή και αναγνώριση από το ευρύ κοινό. Σκοπός του έργου αποτελεί η περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου μέσα από σειρά ψηφιακών δράσεων και ενεργειών, με σκοπό την προβολή του, την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και την προαγωγή αποτελεσμάτων από έρευνα.

Ειδικότερα, επιμέρους στόχοι του έργου είναι:

  • Η τεκμηρίωση των μνημείων που συνθέτουν την αρχαία Απτέρα.
  • Η διαφύλαξη και η διατήρηση του μνημειακού πλούτου της αρχαίας Απτέρας, μέσω της ψηφιακής αποτύπωσης.
  • Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με μέσα ψηφιακά που σέβονται την ιδιαιτερότητα του χώρου.
  • Η πληροφόρηση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου, με νέες τεχνολογίες πληροφορικής που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας επαυξημένης και ολοκληρωμένης εμπειρίας επίσκεψης στον χώρο.
  • Η προώθηση της αρχαίας Απτέρας ως τουριστικό προορισμό και η αύξηση της επισκεψιμότητάς της, με μέσα που σέβονται τα ιδιαίτερα πολιτιστικά της χαρακτηριστικά.
  • Η ψηφιακή διασύνδεση της Απτέρας με το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Copyright © 2024 SPECTRAtech Α.Ε. . All Rights Reserved.